LERDUVESKYTTE

På Roslagens Jaktskytteklubb har vi tre Trap banor, två Skeetbanor, två Compac banor samt en bana som är avsedd för uppskjutning vid jägarexamen. Med flera lerduvekastare och ett antal olika skjutstationer har vi alla möjligheter för att du ska kunna träna på ditt skytte. Behöver du extra träning inför uppskjutningen av din jägarexamen kan du också boka en av våra instruktörer föra att träna och vässa din skjutteknik.

Hagelbanorna är öppna tisdagar 18.00 till 21.00.

Jourlista

SKEET

En SKEETBANA har åtta stationer som är placerade i en halvcirkel. Duvorna kastas omväxlande som enkelduvor och dubbléer, dvs 2 duvor som kastas samtidigt. Endast ett skott får avlossas mot varje duva.
NORDISK SKEET är en enklare variant av Skeet, där några av de svårare dubbléerna har ersatts med enkelduvor.
Våra två Skeetbanor är försedda med akustik alt trådlös akustik vid önskemål.

KALENDER

SPORTING

SPORTING (Compac Skeet) är en skyttedisciplin som många hävdar att det är den ultimata utmaningen i lerduveskytte. Tävlingar skjuts 25, 50, 75 och 100 duvor består av layouter (Parcours) med 25 duvor vardera.
Våra två sportingbanor består av åtta kastare som kastar duvorna i olika vinklar och med olika hastigheter.

KALENDER

TRAP

NORDISK TRAP är den enklaste formen av alla lerduvegrenar. Avståndet och duvans hastighet är mindre än i Trap och tävlingsformen är därför utmärkt som introduktionsgren i lerduveskyttet.
DTL kan anses som en ännu enklare form av Trap. Duvorna kastas endast från en kastmaskin och har lägre hastighet än i Trap.
Skillanden mellan DUBBELTRAP och Trap är att endast den mittersta maskingruppen används och att det kastas två duvor i en bestämd bana.
Vi har tre banor för Trap och alla är försedda med akustik vilket gör det bekvämt att skjuta även om man är ensam.

KALENDER

PRISER LERDUVEBANAN & BOKNING

Bokning

BLI MEDLEM

Klicka på knapen nedan och fyll i formuläret på sidan för medlemsansökan.

ANSÖK HÄR